Son Güncelleme Tarihi: 04.03.2019

 

Johnson and Johnson Sıhhi Malzeme Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi gizliliğe önem vermekte ve bilgilerin nasıl toplandığı, kullanıldığı ve paylaşıldığı konusunda bilgi sahibi olmanızı istemektedir. Bu Gizlilik Politikası, kendisine erişmekte olduğunuz ve bizim tarafımızdan işletilen ve kontrol edilen internet/web sitesi veya web özelliği (örneğin, mobil web sitesi veya uygulaması dahil) (her biri işbu Gizlilik Politikası’nda "Site" olarak anılacaktır) yoluyla bizim tarafımızdan veya hizmet sağlayıcılarımız tarafından toplanan bilgilere ilişkin uygulamalarımızı tanımlamaktadır. Bize kişisel bilgilerinizi vererek veya Siteyi kullanarak, bu Gizlilik Politikasının hüküm ve şartlarını kabul etmiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

BİLGİ VE KİŞİSEL VERİLERİN TOPLANMASI

Sağladığınız Bilgiler:

Sitenin bazı alanlarında, belirli özelliklerden (haber bülteni aboneliği, ipuçları/işaretçiler veya sipariş işleme gibi) yararlanmanız veya belli etkinliklere (kongreler, bilimsel toplantılar, ürün tanıtım toplantıları ve uydu sempozyumları) katılabilmeniz ve veri tabanlarımıza eklenerek bu bilgilendirmelerin sizlerle düzenli olarak paylaşılabilmesi için, adınız, soyadınız, e-posta adresiniz, yaşadığınız ülke, çalıştığınız kurum ve unvanınızdan oluşabilecek olan kişisel bilgilerinizi  bizlerle paylaşmanız istenebilir. Bu durumda hangi bilgilerin gerekli olduğu, hangilerinin isteğe bağlı olduğu konusunda bilgilendirileceksiniz. Bu durumda hangi bilginin zorunlu, hangisinin isteğe bağlı olduğu konusunda size bilgi verilecektir. Gönderdiğiniz bilgiler, çevrimiçi veya çevrimdışı yollarla sizden elde edilen ve dah aönce toplanmış olan diğer bilgilerle birleştirilebilir. Ayrıca, bu bilgiler diğer Johnson & Johnson Services Inc. ve diğer grup şirketlerimiz gibi kaynaklardan, halka açık bilgi kaynaklarından (üye olduğunuz derneklerin internet siteleri ve halka açık sosyal medya profillerinizdeki bilgiler de dahil olmak üzere) veya üçüncü taraflardan almış olduğumuz, sizinle ilgili diğer bilgiler ile de birleştirilebilir.

Bir başka kişiye ait kişisel verileri tarafımıza sağlamanız halinde, bu verileri sağlamaya yetkili olduğunuzu belirtmiş ve bu verileri işbu Gizlilik Politikası uyarınca kullanmamıza izin vermiş olmaktasınız.

ÖZEL NİTELİKLİ KİŞİSEL VERİLER

Tarafınızca yapılacak kalite şikayetleri ya da olumsuz olay bildirimleri dışında özellikle talep etmediğimiz ya da istemediğimiz sürece, hiçbir özel nitelikli kişisel verinizi (örneğin, ırk veya etnik köken ile ilgili bilgiler, siyasi görüş, din veya diğer inançlar, sağlık, sabıka kaydı veya sendika üyeliği) Site aracılığıyla veya bir başka şekilde bize iletmenizi istemiyoruz. Özel nitelikli kişisel verilerinizi talep etmemiz ya da istememiz durumunda, ancak açık rızanızı aldıktan sonra bunu yapacağız.

Pasif Bilgi Toplama ve Kullanma

Sitede gezinirken bazı bilgiler, çeşitli teknolojiler kullanılarak pasif şekilde (sizin bilgileri aktif olarak girmenize gerek kalmadan) toplanabilir. Şirketimiz ve üçüncü taraf hizmet sağlayıcılarımız bilgileri pasif olarak çeşitli şekillerde toplamakta ve kullanmaktadır. Bunlardan bazıları şöyledir:

Tarayıcınız yoluyla: Çoğu tarayıcı Ortam Erişim Kontrolü (MAC: Media Access Control) adresiniz, bilgisayar türünüz (Windows veya Macintosh), ekran çözünürlüğünüz, işletim sistemi sürümünüz ve internet tarayıcınızın türü ve sürümü gibi belirli bilgileri toplamaktadır, bu bilgilerin toplanmasının ana sebebi hizmetlerimizin düzgün bir şekilde çalıştığından emin olmaktır. Siteye mobil bir cihazdan erişmeniz durumunda cihaz türü ve tanımlayıcısı gibi benzer bilgiler de toplanabilir.

Çerezleri kullanarak: Çerezler, doğrudan kullandığınız bilgisayarda depolanan bilgi parçalarıdır. Çerezler sayesinde tarayıcı türünüz, Sitede geçirdiğiniz süre, ziyaret ettiğiniz sayfalar ve dil tercihleri gibi bilgiler toplanabilir. Şirketimiz ve hizmet sağlayıcılarımız bilgileri güvenlik gerekçesiyle, navigasyonu kolaylaştırmak için, bilgileri daha etkili bir şekilde görüntülemek için ve Siteyi kullanımınız sırasında deneyiminizi kişiselleştirmek için kullanmaktadır. Ayrıca, bilgisayarınızı veya cihazınızı tanımak için de çerezler kullanılmaktadır. Ek olarak, Sitenin tasarımını ve işlevselliğini sürekli olarak geliştirmek, kişilerin Siteyi nasıl kullandığını anlamak ve bununla ilgili soruları çözebilmek üzere istatistik bilgilerini toplamak için de çerezler kullanılmaktadır. Tarayıcınızın talimatlarını izleyerek bu çerezleri reddedebilirsiniz, ancak bunları kabul etmediğiniz takdirde Siteyi kullanırken bazı sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Çerezler hakkında daha fazla bilgi almak için lütfen Çerez Politikasını inceleyiniz.​

Flash çerezleri kullanarak:  Adobe Flash teknolojisini (Flash Yerel Olarak Depolanan Nesneler (“Flash LSO”)) kullanarak size daha kişiye özel bilgilerle hizmet sunulabilir, Siteye erişiminiz ve kullanımınız kolaylaştırılabilir ve Siteyi kullanımınız ile ilgili bilgileri toplanıp depolanabilir. Flash LSO'ların bilgisayarınızda depolanmasını istemiyorsanız, Web Sitesi Depolama Ayarları Paneli'ndeki araçları kullanarak Flash player ayarlarınızı Flash LSO depolanmasını engelleyecek şekilde ayarlayabilirsiniz. Flash LSO'ları, Genel Depolama Ayarları Paneli'ne gidip buradaki talimatları izleyerek de kontrol edebilirsiniz (örneğin mevcut Flash LSO'larının (Macromedia sitesinde "bilgi" olarak bahsedilen) silinmesi, Flash LSO'ların izniniz olmadan depolanmasının önlenmesi ve (Flash Player 8 ve üzeri için) o an açık olan bir sayfanın operatörü tarafından sunulmayan Flash LSO'ların engellenmesi ile ilgili talimatlar). Lütfen, Flash Player'ı Flash LSO'ların kabul edilmesini engelleyecek veya sınırlandıracak şekilde ayarlamanın, Site veya çevrimiçi içeriğimiz tarafından kullanılan bazı Flash uygulamalarının işlevselliğini azaltabileceğini veya engelleyebileceğini unutmayın.​

Piksel etiketlerini, web işaretçilerini, clear GIF'leri veya diğer benzer teknolojileri kullanarak:  Bunlar, bazı Site sayfaları ve HTML formatlı e-posta mesajları ile bağlantılı olarak Site kullanıcılarının ve e-posta alıcılarının faaliyetlerini izlemek ve Site kullanımı ve yanıt oranlarına dair istatistiksel bilgiler toplamak için kullanılabilir.

IP Adresi: IP Adresiniz, kullanmakta olduğunuz bilgisayara İnternet Hizmet Sağlayıcınız tarafından otomatik olarak atanan numaradır. Siteyi ziyaret eden kullanıcının IP Adresi, ziyaret saati ve ziyaret ettiği sayfalar dahil olmak üzere sunucu günlüğü dosyalarımıza otomatik olarak girilmektedir. IP Adreslerinin toplanması standart bir internet uygulamasıdır ve çoğu web sitesi tarafından otomatik olarak yapılmaktadır. IP Adresleri Site kullanım seviyesini hesaplamak, sunucu sorunlarını teşhis etmek ve Siteyi yönetmek için kullanılmaktadır.

Cihaz Bilgileri:  Site ve platformu kullanımınızı anlayabilmek amacıyla mobil cihazınızın benzersiz cihaz tanımlayıcısı gibi bilgiler toplanabilir.
 

Bilgileri Nasıl Kullanırız ve Paylaşırız

Bize verdiğiniz bilgiler, “Pasif Bilgi Toplama ve Kullanma” başlığında açıklanan şekilde kullanılmakta ve paylaşılmaktadır.

Ayrıca, sizden gelen veya sizin hakkınızdaki bilgileri 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun  5. maddesinin 1. fıkrasında belirtildiği şekilde açık rızanıza dayanarak şu şekillerde de kullanıyoruz:

  • Sitenin ilgili kısımlarına kayıt olup, giriş yaptıysanız (değer aktarımları ile ilgili bölümler gibi) sizlere gerçekleştirilecek olan etkinlikler (kongreler, bilimsel toplantılar, ürün tanıtım toplantıları ve uydu sempozyumları) hakkında bilgi vermek için;
  • Taleplerinize yanıt vermek ve talep ettiniz belgelerin gönderimini sağlamak veya e-posta uyarıları göndermek için;
  • Sizinle olan ilişkimiz veya Site ile ilgili olarak önemli bilgileri, şartlarımızdaki, politikalarımızdaki ve/veya diğer idari bilgilere ilişkin değişiklikler hakkındaki bilgileri size göndermek için;
  • Arşivleme hizmetlerini yürütebilmemiz için;
  • Kalite şikayetlerinize ilişkin sizlerle tekrar iletişime geçebilmek ve bu şikayetlerin takibini yapabilmek için;
  • Yapmış olduğunuz advers olay bildirimlerine ilişkin vaka raporlaması yapılabilmesi için; ve
  • Veri analizi, denetimler, yeni ürün geliştirmeleri, web sitesi geliştirmeleri, ürün ve hizmet iyileştirmeleri, Site kullanım trendlerinin belirlenmesi, size özel ürün bilgiler sunarak Sitedeki deneyiminizin kişiselleştirilmesi gibi iş amaçlarına yönelik olarak.

Ayrıca, Site üzerinden topladığımız bilgiler, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun  5. maddesinin 1. fıkrasında belirtildiği şekilde açık rızanıza dayanarak aşağıdakilerle de paylaşılmaktadır:

  • Bu Gizlilik Politikasında açıklanan amaçlar doğrultusunda bağlı şirketlerimizle. Bağlı şirketlerimizin listesi şu adreste bulunmaktadır: http://www.investor.jnj.com/governance/sec-filings.cfm (“SEC Dosyaları” altındaki Form 10K, Ek 21 bağlantısına tıklayın).
  • Hizmetlerimizi yürütebilmek için iş birliği içerisinde olduğumuz 3.taraf hizmet sağlayıcılarla (arşiv firması vb.)
  • Ortak marka veya ortak pazarlama sunduğumuz üçüncü taraf iş ortaklarıyla,
  • Sağladıkları hizmetleri sürdürmeleri için web sitesi sağlama ve moderasyonu, mobil uygulama sağlama, veri analizi, alt yapı tedariki, IT hizmetleri, müşteri hizmetleri, e-posta ve doğrudan posta teslimatı hizmetleri, denetim hizmetleri ve diğer hizmetleri sağlayan üçüncü taraf hizmet sağlayıcılarımızla,
  • Yeniden yapılanma, birleşme, satış, ortak girişim, atama, devir veya işlerimizin, varlıklarımızın veya stokumuzun tümünün veya önemli bir kısmının yer değiştirmesi (iflas veya benzeri bir neden dahil olmak üzere) durumunda ilgili üçüncü taraflarla.

Ayrıca Siteden toplanan bilgilerinizi 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun  5. maddesinin 2. fıkrasının ç bendinde belirtildiği şekilde hukuki yükümlülüğümüzün yerine getirilmesi amacıyla başta T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu ve Türkiye Famakovijilans Merkezi başta olmak üzere ilgili resmi kurum ve kuruluşlarla da paylaşabiliriz.

Diğer yandan, Site üzerinden topladığımız bilgileri aşağıdaki durumlarda gerekli veya uygun gördüğümüz şekilde kullanabilir ve paylaşabiliriz: (a) ikamet ettiğiniz ülke dışındaki kanunlar dahil olmak üzere yürürlükteki kanunlara ve mevzuata uyum sağlamak; (b) ikamet ettiğiniz ülke dışındaki kamu veya devlet yetkilileri dahil olmak üzere kamu veya devlet yetkililerinin taleplerine yanıt vermek için; (d) hüküm ve koşullarımızı uygulamak ve yürürlüğe sokmak için; (e) şirketimizin veya bağlı şirketlerin faaliyetlerini korumak için; (f) şirketimizin veya bağlı şirketlerin haklarını, gizliliğini, güvenliğini veya mülkiyetini korumak için ve (g) mevcut uyuşmazlık çözüm yollarına başvurmak veya karşılaşabileceğimiz zararı sınırlandırmak için.

Site üzerinden toplanan bilgiler, ilgili kullanım için izninizi ayrıca alarak başka şekillerde de kullanılabilir veya paylaşılabilir. Ayrıca, yukarıda "Pasif Bilgi Toplama ve Kullanma" bölümünde açıkladığımız bilgiler, yürürlükteki kanunlar uyarınca aksi gerekmedikçe (örneğin, bu bilgileri kişisel bilgiler olarak ele almamız gerekiyorsa) başka amaçlarla da kullanılmakta ve paylaşılmaktadır. Ek olarak, herhangi bir nedenle kişisel olarak tanımlanabilir bir formda olmayan bilgiler de başka amaçlarla kullanılabilir veya paylaşılabilir. Kişisel olarak tanımlanabilir bir formda olmayan bilgiler kişisel bilgiler ile birleştirilirse (adınızı coğrafi konumunuz ile birleştirmek gibi), elde ettiğimiz bu bilgi kişisel bilgi olarak kabul edilmektedir.

ÜÇÜNCÜ TARAF SİTELER VE HİZMETLER

Bu Gizlilik Politikası, bu Site üzerinden erişilen veya bu Siteye bağlantı içeren üçüncü taraf siteler ve web özellikleri (sınırlama olmaksızın tüm uygulamalar dahil) gibi üçüncü taraf gizliliği, bilgileri veya uygulamaları için geçerli değildir ve bunlar bizim sorumluluğumuz dışındadır. Sitede bu türden bir başka siteye ya da özelliğe erişim veya bağlantı, onun bizim veya bağlı şirketlerimiz tarafından onaylandığı anlamına gelmemektedir.

GÜVENLİK

Kontrolümüz altındaki kişisel bilgileri korumak için makul kurumsal, teknik ve idari önlemler alınmaktadır. Ancak, İnternet veya veri depolama sistemi üzerinden yapılan hiçbir veri aktarımı %100 güvenli değildir. Eğer bizimle etkileşiminizin güvenli olmadığını fark ederseniz (örneğin, Sitemizdeki hesabınızın güvenliğinin ihlal edildiğini hissederseniz) lütfen sorunu, aşağıda yer alan "İletişim" bölümünde açıklandığı şekilde vakit kaybetmeden bize iletin.

SEÇENEKLER VE ERİŞİM

Kişisel bilgilerinizin tarafımızdan kullanılmasına ve paylaşılmasına ilişkin seçenekleriniz

Kişisel bilgilerinizin pazarlama amacıyla kullanılması ve paylaşılması için size seçenekler sunulmaktadır. Bu seçenekler şunlardır:

Bizden hatırlatıcı almak: ​ Eğer pazarlama iletişimi göndermemizi istemiyorsanız, İLETİŞIM bölümündeki bilgileri kullanarak iletişim listesinden çıkabilirsiniz. Bize gönderdiğiniz yanıtta lütfen adınızı, almak istemediğiniz pazarlama iletişimi şeklini ve bu iletişimin gönderildiği adresi/adresleri belirtin. Örneğin, pazarlama e-postaları veya doğrudan posta almak istemiyorsanız bunu belirterek adınızı ve e-posta veya posta adresinizi verin. Ayrıca, Siteyi ziyaret edip çevrimiçi profilinizi güncelleyerek de pazarlama iletişimi gönderimini engelleyebilirsiniz. Ek olarak, mesajların altındaki gönderim listesinden ayrılma talimatlarını uygulayarak da pazarlama e-postası listesinden çıkabilirsiniz.

Bizden hatırlatıcı almak: Eğer size hatırlatıcı e-posta göndermemizi istemiyorsanız, İLETİŞİM bölümündeki bilgileri kullanarak iletişim listesinden çıkabilirsiniz. Bize gönderdiğiniz yanıtta lütfen adınızı ve hatırlatıcıları gönderdiğimiz e-posta adresinizi veya telefon numarasını belirtin.

Kişisel bilgilerinizin bağlı şirketler veya üçüncü taraf iş ortakları ile paylaşılması: Kişisel bilgilerinizi kanuni zorunluluklar dışında kalan sebepler haricinde bağlı şirketlerimiz ve/veya üçüncü taraf iş ortaklarımız ile paylaşmamızı istemezseniz İLETİŞİM bölümündeki bilgileri kullanarak bize ulaşmak suretiyle paylaşım listesinden çıkabilirsiniz. Bize gönderdiğiniz yanıtta lütfen kişisel bilgilerinizi bağlı şirketlerimiz ve/veya üçüncü taraf iş ortaklarımız ile paylaşmamızı istemediğinizi, adınızı ve e-posta adresinizi belirtin.

Talebinizi mümkün olan en kısa sürede yerine getirmeye çalışacağız.

Kişisel bilgilerinize yönelik erişim, değiştirme veya silme seçeneği

Bu Site üzerinde paylaştığınız bilgilerin doğru olması ve güncel bir şekilde muhafaza edilmesi; Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca kişisel veriler üzerinde sahip olduğunuz hakları kullanabilmeniz ve ilgili diğer mevzuat açısından önemli olup yanlış bilgi verilmesinden doğacak sorumluluklar tamamen size ait olacaktır. Sitedeki kişisel bilgilerinizi incelemek, düzeltmek, güncellemek veya silmek isterseniz ya da diğer haklarınızı (bu haklarınız aşağıda “Kişisel Verilerinize İlişkin Haklarınız” kısmında detaylı olarak anlatılmaktadır) kullanmak isterseniz lütfen İLETİŞİM bölümündeki bilgiler üzerinden bizimle irtibata geçin. Talebinizi mümkün olan en kısa sürede yerine getirmeye çalışacağız.

Kişisel Verilerinize İlişkin Haklarınız

Johnson & Johnson Sıhhi Malzeme Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi tarafından toplanan kişisel verileriniz işbu Gizlilik Politikası’na uygun olarak ele alınacaktır. Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini, işlenmişse buna ilişkin bilgileri, işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını, yurtiçinde veya yurtdışında verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri öğrenmeyi, eksik veya yanlış olması hâlinde verilerin düzeltilmesini, ilgili mevzuatta öngörülen koşullar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini, düzeltme, silme, yok etme işlemlerinin verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme; işlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme ve verilerinizin veri koruma kanunlarına aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız halinde zararın giderilmesini talep etme, ayrıca sizinle iletişime geçilmesine engel olunmasını talep etme hakkınız bulunmaktadır.​

SAKLAMA SÜRESİ

Daha uzun bir saklama süresi gerekmedikçe veya kanunen buna izin verilmedikçe ya da yasal bir zorunluluk olmadığı sürece kişisel bilgileriniz bu Gizlilik Politikasında özetlenen amaçlar doğrultusunda gerekli görülen süre boyunca saklanmaktadır.

SİTENİN ÇOCUKLAR TARAFINDAN KULLANILMASI

Site 18 yaş üzeri kişilere yöneliktir. Bu yaşın altındaki kişilerin Site üzerinden Kişisel Bilgilerini girmemesi rica olunur.

SINIRLAR ARASI TRANSFER

Kişisel bilgileriniz, tesislerimizin veya hizmet sağlayıcılarımızın bulunduğu tüm ülkelerde saklanabilir ve işlenebilir. Sitemizi kullanarak veya bize izin vererek (kanunen gerekli durumlarda), bilgilerinizin Amerika Birleşik Devletleri dahil olmak üzere, ikamet ettiğiniz ülkenin dışındaki ülkelere aktarılmasını kabul etmiş olursunuz. Bu ülkelerde, ülkenizdeki veri koruma kurallarından farklı kurallar uygulanabilir. Bağlı şirketlerimize veya diğer ülkelerdeki üçüncü taraflara kişisel bilgileriniz aktarıldığında, kişisel bilgilerinizi korumak için uygun sözleşme ve diğer tedbirleri almaktayız.

Ayrıca kişisel bilgileriniz, Kişisel Verilerin Korunması Kurulu tarafından açıklanan veya açıklanacak yeterli korumanın bulunduğu güvenli ülkedelerden herhangi birine aktarılabilir. 

GİZLİLİK POLİTİKASININ GÜNCELLENMESİ

Bu Gizlilik Politikasında değişiklikler yapılabilir. Bu Gizlilik Politikasının en son ne zaman güncellendiğini görmek için bu sayfanın üst kısmındaki "SON GÜNCELLEME" açıklamasına bakın. Bu Gizlilik Politikasındaki değişiklikler, revize edilmiş Gizlilik Politikası Sitede yayınladığında yürürlüğe girer. Bu değişikliklerin ardından Siteyi kullanmanız, güncellenmiş Gizlilik Politikasını kabul ettiğiniz anlamına gelmektedir.​

İLETİŞİM

Bu Gizlilik Politikası ya da kişisel verileriniz ile ilgili sorularınız ya da istekleriniz varsa, lütfen bizimle aşağıdaki adresler aracılığıyla temas kurun.

Posta adresi: Johnson and Johnson Sihhi Malzeme Sanayi Ve Ticaret Limited Sirketi Ertürk Sok. Keçeli Plaza No:13 34810 Kavacık / İSTANBUL

E-posta adresi: [email protected]